Vegan tarifler: Baharatlı Elmalı Bulgur Tarifi

Bulguru sade yerine pek çok lezzetli malzeme ile karıştırarak harika öğünler oluşturmak mümkün. Üstelik tamamen vegan beslenmeye uygun olarak! İşte tarif!

Güzel Kadın

Güzel Kadın

@guzelkadin

Eklenme

:26 Eyl 2022 - 22:56

Güncellenme

:23 Kas 2024 - 12:34

Vegan tarifler: Baharatlı Elmalı Bulgur Tarifi

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy doğranmış soğan
  • 1 diş doğranmış sarımsak
  • 2 çay kaşığı ezilmiş taze zencefil
  • 1 bardak iri pilavlık bulgur
  • 1/4 çay kaşığı tarçın
  • 3 bardak tavuk suyu
  • 1 adet orta boy elma
  • 1/2 bardak kuru sarı üzüm



Baharatlı elmalı bulgur hazırlanışı:

  • Zeytinyağını orta sıcaklıkta ısıtın.
  • Soğanı, sarımsağı ve zencefili ekleyin.
  • Soğanlar yumuşayana kadar 5 dakika karıştırarak pişirin.
  • Bulguru ekleyin ve kızarana kadar 3 dakika karıştırın.
  • Tarçını ve tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Ocağın altını kısın, kapağını örtün ve bulguru yumuşayıp suyu çekilene kadar 15 dakika kaynatın.
  • Bu arada son olarak elmayı dilimleyin.
  • Elma ve kuru üzümleri bulgurun içine karıştırın, kapağı örtün ve 2 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • Afiyet olsun.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: