Vajinal akıntıya karşı alınabilecek önlemler

Akıntı sorunundan kurtulamayanlar için vajinal akıntı ve kötü koku sorununa karşı önlemler...

Güzel Kadın

Güzel Kadın

@guzelkadin

Eklenme

:26 Eyl 2022 - 22:55

Güncellenme

:22 Kas 2024 - 02:07

Vajinal akıntıya karşı alınabilecek önlemler

Her akıntı hekime başvurulmasını gerektirmez. Şeffaf ve kokusuz akıntı uzmanların normal karşıladığı bir akıntı türüdür. Ancak akıntı kokulu, koyu renkli ya da kıvamlı ise, bu bir enfeksiyon habercisi olabilir ve geç kalınmadan uzman hekime başvurulması gerekir. Ancak doktor kontrolleri sonucunda herhangi bir sorun bulunmamasına karşı akıntıya sorunu devam eden kadınlar için Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Cem Kınık, akıntı sorunu için önerilerde bulundu.

  • Sık vajinal duş yapmayın.
  • Kozmetik sabunlar kullanmayın.
  • Ph değeri 3.5 ve 5.5 arasında olan sabunlar tercih edin.
  • Sentetik iç çamaşırları yerine pamuklu çamaşırlar kullanın.
  • İç çamaşırlarınızı kullanılmadan önce kesinlikle ütüleyin.


Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kağan Kocatepe'nin açıklamalarına göre akıntı beyaz ya da şeffaf renkteyse, günde bir kez hijyenik ped kullanımından daha fazlasına gerek duyulmuyorsa, beraberinde kötü koku, idrar yaparken yanma gibi rahatsızlıklar yoksa, bu fizyolojik akıntı olarak kabul edilebilir. Fizyolojik akıntı, o bölgenin sürekli olarak temizlenmesini sağlamak amacıyla oluşur.

Vajinal akıntı ve tedavisi
Vajinal akıntı rengi, kokusu ve beraberinde getirdiği şikayetlerle ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Op. Dr. Kağan Kocatepe merak edilenleri anlattı.

Vajinal bölgedeki dönemsel alerjilerden kurtulun
Kadınlara özgü alerjik iritasyon çok az kadın tarafından bilindiği için, bu durumun doğal olduğu zannediliyor. Ancak bunun önüne geçmek mümkün.

Vajinal mantar enfeksiyonları
Vajinal mantar nasıl bulaşır? Risk faktörleri nelerdir? Vajinal mantar enfeksiyonunun belirtileri nasıldır? Hastalığın tanısı nasıl konur ve tedavisi ne şekilde gerçekleşir? Yanıtlar Guzelkadin.com.tr'da!

HPV için etkili silah: Rahim ağzı kanseri aşısı
9-26 yaşlar arasında 3 doz olarak uygulanan rahim ağzı kanseri aşısı rahim ağzı kanserine yol açan HPV'ye karşı en etkili koruyucu yöntem.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: