Sedef İybar'dan Cevizli Güllaç Tarifi
Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez tatlılarından biri de güllaç. İşte Sedef İybar'dan pikan cevizi ile lezzetine lezzet katılmış güllaç tarifi...
Güzel Kadın
@guzelkadin
Eklenme
:26 Eyl 2022 - 22:56
Güncellenme
:22 Kas 2024 - 03:34
Ramazan ayına geldiğimiz bugünlerde; geleneksel Ramazan lezzeti güllaç, iftar sofralarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Sedef İybar, uzun saatler tutulan orucun ardından hafifliği ve lezzetiyle Ramazan sofralarının baştacı olan güllaç tarifini paylaştı.
Güllaç için malzemeler
- 1 litre süt
- 50 gr krema
- Yarım paket güllaç
- 1 çorba kaşığı gülsuyu
- 4 çorba kaşığı bal
- 100 gr pikan cevizi veya normal ceviz
Güllaç tarifi
Kaynamış sütü ocaktan alır almaz içerisine bal ve krema ekleyin.
Güllaç yapraklarını ortadan ikiye kırarak sıcak ballı süt içinde tek tek iyice yumuşatın. Bu işlemi eldivenle yapın.
Güllacın orta kısmına, ufalanmış pikan cevizlerini yerleştirin ve kalan güllaç malzemeniz ile üstünü kapatın.
Artan sütü, güllacın her tarafının yumuşak olduğundan emin olana kadar ilave edin.
Üzerini pikan cevizi ile süsleyerek soğumasını bekleyin.
Afiyet olsun.