Makarna mantısı nasıl yapılır eşsiz bir lezzet!
Yapılışı oldukça pratik, kısa süre içerisinde hazırlayacağınız bu tarife bayılacaksınız. Peki makarna mantısı nasıl yapılır? İşte tarifi...
Güzel Kadın
@guzelkadin
Eklenme
:26 Eyl 2022 - 22:57
Güncellenme
:22 Kas 2024 - 02:39
Yemek yapmak için çok fazla vakti olmayanlara özel harika bir önerimiz var. Makarna mantısını duymuş muydunuz. Oldukça pratik bir şekilde hazırlanan bu tarif hem lezzetli hem de kolaylıkla hazırlayabileceğiniz türden. İster kendiniz için isterseniz de davetsiz misafirlerniz için hazırlayacağınız bu enfes lezzete bayılacaksınız. Peki makarna mantısı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte tüm malzeme listesi ve hazırlanışı ile makarna mantısı tarifi!
Malzemeler:
230 gr orta yağlı kıyma, 6-7 yaprak maydanoz, 1 adet iri
kuru soğan, 1 diş sarımsak, tuz, karabiber, Yarım paket mantı
makarna, Ön haşlama için 1 litre su
2 çorba kasesi sarımsaklı yoğurt, 2 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek
kaşığı sıvıyağ, kırmızı pul biber, kuru nane
Hazırlanışı:
Soğanı 4 parçaya bölüp blendera alın. Üzerine sarımsak,
maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip 10-15 saniye çalıştırın.
Malzemeler parçalanınca kıymayı ekleyip iyice karışıncaya kadar
blenderi çalıştırmaya devam edin. İç harç hazır olunca makarnaları
tuz ve yağ eklediğiniz 1 litre kaynar suda 4 dakika kadar
haşlayın.
Haşlanan makarnaları daha fazla pişip yumuşamaması için süzüp soğuk
sudan geçirin. Haşlanan makarnalara iç harcı doldurun ve tencereye
alın. Tüm makarna bitince su ısıtıcısında 3-4 su bardağı su
kaynatın. Yavaşça makarnaların üzerini 1 parmak geçecek kadar su
ilave edin. Suya biraz zeytinyağı ve tuz ekleyin. Makarnalar ve
kıymalar pişinceye kadar kısık ateşte yaklaşık 10 dakika
pişirin.
Pişen makarnaları kevgirle servis tabağına alın üzerine sarımsaklı
yoğurt dökün.
Son olarak sıvıyağ ve tereyağı bir cezveye alıp üzerine
kırmızıbiberi ekleyip 1 dakika kadar kızıdırın. Makarnaların
üzerine dökerek servise hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet
olsun...