Burun estetiği öncesi ve sonrası için 10 öneri

Burun estetiği kararı verdikten sonra, operasyon öncesi ve sonrası cerrahlar kadar hastalara da düşen görevler var. İşte dikkat etmeniz geren 10 madde.

Güzel Kadın

Güzel Kadın

@guzelkadin

Eklenme

:26 Eyl 2022 - 22:57

Güncellenme

:22 Kas 2024 - 13:35

Burun estetiği öncesi ve sonrası için 10 öneri

KBB Hastalıkları Uzmanı Yardımcı Doçent Denizhan Dizdar, “Burun estetiğinden önce her şeyi doktorunuzla konuşun, sigarayı bırakın, yanınıza bir refakatçi alarak ameliyata gidin” diyor. Biz de sizler için KBB Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Denizhan Dizdar'ın önerilerinden hareketle, estetik öncesi ve sonrasında dikkat etmeniz gereken en önemli 10 maddeyi sıraladık.


Baharın gelmesi, yaz mevsiminin de yaklaşmasıyla estetik ameliyatlar için talep artıyor. Ameliyat sonrası sürecin tamamlanması, deniz ve güneşin tadını çıkarabilmek için iyileşmenin gerçekleşmesi önemli. Bu yüzden bahar ayları ameliyatlar için uygun zamanlardır.
Ameliyat öncesi ve sonrası süreci hızlandırmak için yapabileceğiniz basit önerileri Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Denizhan Dizdar anlattı…

Doktorunuzla aynı görüşte olduğunuza emin olun!

Burun estetiği ameliyatı öncesi dikkat etmeniz 10 madde

1. Rinoplasti ameliyatınızdan 2 hafta önce ve 2 hafta sonra aspirin, ibuprofen, E vitamini ve bitkisel takviyeler kullanmayın.

2. Ameliyattan sonra en az 2-4 hafta boyunca sigarayı bırakın. Nikotin iyileşmeyi yavaşlatır.

3. Ameliyat öncesinde kullandığınız ilaçlarınızı doktorunuza mutlaka gösterin.

4. Evinizde bol miktarda dudak kremi ve soğuk içecek bulunduğundan emin olun. Dudaklarınız ve ağzınız sık nefes alıp vermekten daha çabuk kuruyacaktır.

5. Ameliyat sonrası ilk 2 gün ve gecenizde size yardımcı olacak bir akrabanızı veya arkadaşınızı yanınıza alın. İçeceklerinizi ve yiyeceklerinizi getirecek, ilaçlarınızı ne zaman aldığınızı ve ne zaman daha fazlasına ihtiyacınız olacağını takip etmesi gereken bir kişinin olması önemlidir.

6. Siz ve doktorunuzun burnunuzda ne yapmak istediğiniz (veya istemediğiniz) konusunda aynı görüşte olduğundan emin olun. Ameliyat öncesi bütün detayları doktorunuzla görüşün.

7. Endişeli hissediyorsanız, korkularınızı hafifletmek ve daha fazla soru sormak için cerrahınızdan randevu alın.

8. Ameliyat sonrası için ulaşımınızı organize edin. Burun estetiğinden sonra evinize tek başınıza dönemezsiniz.

9. Ameliyattan önce yapılması gereken yorucu bir şey varsa yapın. Operasyon sonrası en az 3 hafta boyunca ağır kaldırmamanız gerekiyor.

10. Evinizden rahat kıyafetler getirin. Önden düğmeli üstler, başınızdan çekerek çıkaracağınız kıyafetlerden daha iyidir.

Güneşten korunun ancak gözlük yerine şapka kullanın

KBB Hastalıkları Uzmanı Yardımcı Doçent Denizhan Dizdar, ameliyat sonrası dikkat edilmesi gerekenleri ise şöyle sıraladı:

Burun ameliyatı sonrası dikkat edilecek 10 madde


1. Şişliği azaltmak için uyurken kafanızı kaldırın.

2. Burnunuzu çarpmaktan kaçının (evcil hayvanlara, yatak arkadaşlarına ve küçük çocuklara dikkat edin). Ameliyat sonrası 2 hafta boyunca antrenman yapmaktan ve ağır egzersizlerden kaçının.

3. Burunda ödemi en aza indirmeye yardımcı olmak için az tuzlu bir diyet önerilir. Ancak bu tip bir beslenme şekline ameliyattan 1 gün önce başlanması gerekir.

4. İlk 2 hafta boyunca yumuşak yiyecekler yiyin.

5. Burun estetiğinden sonra 3 ay boyunca gözlük kullanmayın.

6. İyileşmeyi hızlandırmak için ameliyattan sonra güneş koruyucu kullanın ve şapka takın.

7. Doktorunuza burnunuzu nasıl temizleyeceğinizi, burun tıkanıklığınızı nasıl geçireceğinizi mutlaka sorun. Detaylı bir şekilde öğrenin.

8. Çok ağrınız olmayacaktır ancak yine de basit ağrı kesiciler kullanmanız gerekecektir.

9. Eğer uykunuz varsa, biraz kestirin. Uyuma iyileşmeyi teşvik eder, bu yüzden istediğiniz zaman uyuyun.

10. Şişliğin haftalar, aylar, hatta 1 ya da iki yıl boyunca azalmaya devam edeceğini unutmayın. Başlangıçta gördüğünüz biçin, burnun ilk hali değildir. Burun şekli tamamen iyileşme gerçekleştikten sonra asıl halini alır. Bu anlamda sonuç almak için aceleci olmayın.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: